Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond (Tielen)

  • Pevo Academy, Kemelbeekstraat 1, 2460 Tielen (Google Maps)
  • donderdag 23/05/19
  • 19:30 - 22:00
Inschrijven

De meeste conflicten hebben misverstanden in onderlinge communicatie als oorzaak.

Het overkomt iedereen wel eens: je bedoelt het goed, maar de andere partij interpreteert het anders, of – nog erger – helemaal ‘verkeerd’. Het vuurwerk dat daardoor ontstaat, is niet altijd even prettig.

Hoe moet je precies uitdrukken wat je bedoelt? Hoe kan je feedback geven op een respectvolle manier? Hoe komt het toch dat die ander mij niet begrijpt? En luisteren, hoe doe je dat precies? Dit zijn enkele onderwerpen die Frederik Imbo behandelt in zijn interactieve presentatie ‘Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond’.

Eigenlijk hoopt Frederik dat hij jullie niets nieuws komt vertellen. Hij wil enkel de algemene spelregels én valkuilen van face-to-face communicatie op een rijtje zetten. De presentatie wil je een spiegel voorhouden en laat je nadenken over je eigen manier van communiceren.

Hou jullie vast, want de komende 120 minuten beloven best confronterend te worden. Gelukkig zullen ze ook grappig en ontspannend zijn. Het belooft een interactieve presentatie te worden, dat wil zeggen dat je gerust je mening mag geven als die wordt gevraagd. Maar, hou jullie vooral niet in om ze ook te geven wanneer ze NIET wordt gevraagd.

Toch nog even een geruststellend weetje: niemand wordt tot iets verplicht en je hoeft niet naar voor te komen om een rollenspel te spelen.

 

FREDERIK IMBO

Direct, enthousiasmerend, creatief, speels, veeleisend, grappig, positief

Speelse bio

Als ik petanque speel, komt het kind in me los. Spelen doen we in teams, dat maakt het een verbindende activiteit. Met een set metalen speelballen heeft iedereen hetzelfde doel voor ogen: zo dicht mogelijk bij dat kleine balletje geraken. En daar heb je een goede techniek, een strategie en accuraatheid voor nodig. Petanque staat voor mij voor de ultieme speelsheid, die je samen met anderen beleeft.

Professionele bio

Frederik Imbo volgde een theateropleiding aan het Conservatorium van Gent en speelde mee in tal van televisiereeksen. Hij behaalde een Master Practitioner in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en werkte een tweejarige opleiding ‘Transpersoonlijke Coaching en Counseling’ af. Daarnaast verdiepte Frederik zich de jongste jaren in binnen- en buitenland in het gedachtegoed van ‘Geweldloze Communicatie’ van Marshall Rosenberg.

Als oprichter van Imboorling heeft hij ondertussen meer dan 15 jaar ervaring in het stimuleren en begeleiden van mensen. Met als doel hun communicatievaardigheden te vergroten, geeft Frederik presentaties, workshops, trainingen en sessies personal coaching aan iedereen die bereid is om zijn 2 oren vrij te maken.

 

 

Schrijf je in